|    DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Nahajate se tukaj

Zbiralnik virov

  MEDNARODNA KONFERENCA "ZAČUTI LOKALNO ZAŽIVI Z NAVDIHOM" 2017

  Višja šola - 9 ur 32 min nazaj

  Vljudno vabljeni na mendarodno konferenco z naslovom: Začuti lokalno - zaživi z navdihom, ki jo pripravljamo na Grm-centru biotehnike in turizma, v torek 19. decembra 2017, s pričetkom ob 9.uri.

  Pouk športne vzgoje malo drugače - ples hip hop

  V petek, 15. decembra 2017, smo se dijaki 4. a oddelka biotehniške gimnazije odpravili v Plesni center Novo mesto, kjer smo pobližje spoznali ples hip hop. Plesni učitelj, g.Uroš Sihur, je poskrbel, da smo se dobro ogreli in nas v treh šolskih urah naučil koreografijo. 

   

  DECEMBRSKI VINSKI VEČER

  Višja šola - Pet, 12/15/2017 - 07:25

  Vljudno vabljeni na praznični decembrski vinski večer, ki bo potekal v družbi radgonskih penin,
  v četrtek, 21. 12. 2017 ob 18. uri v Hiši kulinarike in turizma.
  Vabljeni!

  10. SVEČANA PODELITEV DIPLOM

  Višja šola - Čet, 12/14/2017 - 13:58

  JANTARNA POT (AMBER ROAD) - museum Novo mesto

  Srednja šola za gostinstvo in turizem - Sre, 12/13/2017 - 16:20

  Zadnjo, 6. repliko steklene jagode smo 11. decembra, v prostorih Dolenjskega muzeja prevzeli dijaki SSGT NM in se s tem vključili v eksperiment Dolenskega muzeja, ki ob zaključku Jantarnega leta poskuša obuditi prazgodovinsko jantarno pot.

  Naša ideja je jagodo ponesti seboj na strokovno ekskurzijo, skozi Dunaj in Prago do Berlina, kjer jo bomo na mednarodni turistični borzi posredovali naprej. 

  NAJ ŠTUDENTSKI PROJEKT 2017

  Višja šola - Sre, 12/13/2017 - 13:46

  V torek, 12. decembra 2017 je v okviru predavanj in vaj pri predmetu Osnove projektnega manedžmenta (OPM) v študijskem letu 2017/18 potekalo tekmovanje za izbor "Naj študentski projekt", pod vodstvom predavatelja mag. Jožeta Hočevarja. Zmagala je ekipa, ki jo je vodila študentka 2.letnika gostinstva in turizma Monika Bobnar. Predstavili so zagonski elaborat: Restavracija z oddihom v naravi. Člani ekipe so bili: namestnica vodje Kaja Osojnik, članice pa Pia Tramte in Klavdija Turk. Zmagovalna ekipa je dobila simbolični vrednostni bon in priznanje ravnateljice. Pozno popolne so zaključili v upanju, da bodo z znanjem in zmožnostmi, ki so jih študentje pokazali, uspeli čim uspešnejše stopiti na svojo poklicno pot.

  Tradicionalni decembrski dobrodelni bazar na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji

  Dijaška skupnost Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije je tudi letos, že trinajsto leto zapored, priredila decembrski dobrodelni bazar, ki je potekal v sredo, 6. decembra 2017, v prostorih šole, na Sevnem, pod Trško goro.
   
  Mesec december smo na naši šoli pričeli s prav posebnim praznovanjem, saj smo 6. decembra priredili, zdaj že tradicionalni, dobrodelni bazar.
  Na bazarju so s svojimi izdelki sodelovali dijaki Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije ter študentje Višje strokovne šole, posebej pa se je predstavil tudi Dijaški dom. K dobrodelni akciji so s svojimi dobrotami prispevali tudi člani društva Grmčani ter zaposleni, z izdelki na svoji stojnici. Obiskovalci so lahko nakupovali raznovrstne okraske za jelko, pletene izdelke, praznične namizne aranžmaje, adventne venčke, nakit, voščilnice, izdelke iz lesa, posladkali pa so se lahko tudi z izvrstnimi domačimi piškoti, vaflji in božično kavo.
   
  Osrednji dogodek bazarja je bila glasbena prireditev, z naslovom Ljubezen, v kateri so sodelovali dijakinje in dijaki šole, pod mentorstvom profesoric Rebeke Pirnar in Alenke Prem.
   
  Zelo smo zadovoljni tudi z izkupičkom bazarja, ki je letos znašal 1500 evrov. Zbrana sredstva bodo tudi v letošnjem letu namenjena pomoči najbolj potrebnim dijakom naše šole.
   
  Hvala vsem, ki ste nam s svojim prispevkom pomagali uspešno izpeljati to dobrodelno akcijo.

  VABILO NA DOGODEK »POSTANI NAŠ DIJAK ZA EN DAN« NA KMETIJSKI ŠOLI GRM IN BIOTEHNIŠKI GIMNAZIJI

  Dragi devetošolci, vabimo vas, da nas obiščete!

  V  petek, 19. januarja 2018, bomo organizirali dogodek »Postani naš dijak za en dan«. Devetošolci se boste lahko vključili v redni pouk, kjer boste bolj natančno spoznali oblike in metode dela na naši šoli, morda pa tudi že spoznali bodoče sošolce in prijatelje. Prijave sprejemamo do 10. januarja 2018.

  Na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji bomo v šolskem letu 2018/2019 vpisovali v naslednje programe:

  • program: tehniška gimnazija,
  • program: srednje strokovno izobraževanje, poklic: kmetijsko-podjetniški tehnik in naravovarstveni tehnik,
  • program: srednje poklicno izobraževanje, poklic: gospodar na podeželju, vrtnar, cvetličar, slaščičar in mesar,
  • program: nižje poklicno izobraževanje, poklic: pomočnik v biotehniki in oskrbi,
  • program: poklicno-tehniško izobraževanje, poklic: kmetijsko-podjetniški tehnik in hortikulturni tehnik.

  Obiščite nas na Grmu Novo mesto – centru biotehnike in turizma, na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji, na izjemni lokaciji, na Sevnem, pod Trško goro, in pobliže spoznajte našo šolo, programe, teoretični in praktični pouk ter še mnogo drugih dejavnosti.

  Kontakt in prijave (do 10. 1. 2018):
  Anica Možina (anica.mozina@guest.arnes.si), telefon: 07/3934-717 oz.
  Gregor Kastelic (gregor.kastelic@guest.arnes.si), telefon: 07/3934-715.
   
  Veselimo se vašega obiska in vas pričakujemo.
   

  1. december DAN BOJA PROTI AIDSU

  Srednja šola za gostinstvo in turizem - Pon, 12/04/2017 - 09:10

  1. december je vsako leto namenjen ozaveščanju boja proti AIDS-u.

  Tudi mi smo z nošenjem rdeče pentlje izrazili svoje zavedanje o prisotnosti aidsa in solidarnost ter podporo okuženim. 

   

  OBVESTILO – KAMNI - drama

  Srednja šola za gostinstvo in turizem - Pet, 12/01/2017 - 09:11

  V torek, 5. 12. 2017 si bodo dijaki 1. a in  2. b v Kulturnem centru Janeza Trdine ob 12. 30 ogledali dramo avstralskih avtorjev Toma Lycosa in Stefa Nantosa Kamni v režiji Ivie Šimića.

  Besedilo temelji na resničnem dogodku iz leta 1994, ko sta dva trinajstletnika z metanjem kamenja z mostu na avtomobile povzročila smrt voznika na avtocesti. Avtorja sta uporabila ta dogodek, da bi povedala zgodbo o najstnikih in njihovem življenju v današnjem času pa tudi, da bi odprla vprašanja o mladostniški odgovornosti, o mladoletniški delinkvenci, o življenju mladih, ki svoj čas preživljajo na cestah, prepuščeni sami sebi. To je predstava, ki zastavlja tudi vprašanja o pravnem redu in kaznovanju mladoletniških prekrškov, ki neredko pripeljejo do tragičnih posledic.

  Obiskal nas je predsednik Državnega zbora, dr. Milan Brglez

  V četrtek, 30. novembra 2017, je našo šolo obiskal predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, dr. Milan Brglez. 

  V okviru obiska Novega mesta se je predsednik Državnega zbora, dr. Milan Brglez, v spremstvu novomeške poslanke Urške Ban, oglasil tudi na naši šoli. Ob 10.15 je imel v veliki predavalnici šole predavanje oz. razgovor z mladimi na temo: Prihodnost EU in vloga Slovenija. Med drugim je izpostavil pomembnost vseživljenjskega učenja, znanje tujih jezikov in aktivno udeležbo mladih volivcev. Sproščeno srečanje z mladimi, dijaki in študenti naše šole, je trajalo šolsko uro. Razgovor z dr. Milanom Brglezom je vodila Irena Potočar Papež, ki je bila tudi koordinatorica srečanja.

  Obisk predsednika Državnega zbora, dr. Milana Brgleza, je bil za našo šolo izjemen dogodek in velika čast za vse dijake in zaposlene, zato smo ga povabili, da nas v kratkem spet obišče.
   

  VABILO NA PREDAVANJE Z GOVORILNIMI URAMI IN NA 1. DOBRODELNI ŠOLSKI BAZAR Z ARANŽERSKO DELAVNICO

  Srednja šola za gostinstvo in turizem - Čet, 11/30/2017 - 13:42

  Odločili smo se, da letošnji konec koledarskega leta z vami starši  spletamo niti sodelovanja na nekoliko drugačen način, zato vas v sredo, 6. decembra 2017, vabimo ob

  - 16.00 na predavanje predstavnice Slovenske fundacije za Unicef gospe Maje Planinc z naslovom Čigava odgovornost so otrokove dolžnosti?,

  - 16.45 na individualne govorilne ure z razredniki in ostalimi učitelji.

   

  Pred predavanjem in po njem ste vabljeni, da pristopite k dobrodelnemu šolskemu bazarju, ki smo ga to šolsko leto znova pripravili po nekajletnem predahu. Na stojnicah bodo na voljo božično-novoletni izdelki (peciva, voščilnice, okraski …), ki so jih izdelali naši dijaki in učitelji. Vaše prispevke bomo namenili šolskemu skladu, iz katerega se finančno pomaga dijakom iz socialno šibkejšega okolja. S tem jim bo omogočeno, da se bodo lažje udeležili različnih šolskih dejavnosti in strokovnih ekskurzij.

   

  Posebej pa smo veseli, da se nam bo pridružila tudi gospa Tatjana Brulc, zaposlena v Gozdnem gospodarstvu Novo mesto, predsednica Sveta staršev SŠGT in predstavnica staršev naše šole v Svetu zavoda Grm Novo mesto, ki bo v času trajanja bazarja z dijaki v živo prikazovala, kako aranžirati praznično omizje doma ali v gostinskih prostorih in si pričarati praznično vzdušje. Tako izdelani aranžmaji in dekoracije jedilnih miz bodo tudi razstavljeni v prostorih šole.

   

  Še enkrat prisrčno vabljeni, da se udeležite venčka dogodkov in z dijaki in učitelji podoživite nekaj decembrskega vzdušja.

   

  Jože Avsec, ravnatelj

   

   

  Obisk Evropskega parlamenta

  Dijakinje 3. letnika biotehniške gimnazije Nina Roženbergar, Arja Ilar in Tajda Gajić so se v petek, 17. 11. 2017, udeležile simulacije delovanja Evropskega parlamenta (Evrošola) v Strasbourgu. Sodelovanje na Evrošoli je bila nagrada za njihovo sodelovanje v programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta.

      

  Skupaj z okoli 500 vrstniki iz dvaindvajsetih držav EU so za en dan prevzele vlogo evropskih poslancev.
  Dan se je začel s predstavitvami držav s katerih so prihajali dijaki, nato so jim predstavniki Evropskega parlamenta predstavili delovanje Evropske unije, podpredsednik Evropskega parlamenta Rainer Wieland, pa je odgovarjal na vprašanja dijakov o aktualnih težavah in o prihodnosti EU.
  V drugem delu obiska so v svoji skupini, ki se je ukvarjala s človekovimi pravicami in varnostjo, sodelovale pri pripravi predlogov ukrepov, ki so bili kasneje predstavljeni na zasedanju v veliki dvorani EP. Udeleženci Evrošole so razpravljali še o naslednjih temah: okolje in obnovljivi viri energije, razvojna pomoč, prihodnost Evrope, migracije in integracija ter zaposlovanje mladih.
  V večernih urah so imeli dijaki še nekaj časa za ogled Strasbourga.
   
  Euroscola – 17. november 2017: https://www.youtube.com/watch?v=-qN1gp10iPs

  ​OBISK HIDROELEKTRARNE BREŽICE 2017

  Višja šola - Pon, 11/27/2017 - 15:23

  V petek, 24. 11. 2017, smo si z našimi študenti 2. letnika naravovarstva ogledali novo zgrajeno Hidroelektrarno Brežice. Ogled je vodil ga. Matjaž Hauptman, ekologinja Nuša Vanič pa nam je ob tem v živo predstavila številne naravovarstvene ukrepe ob novi hidroelektrarni. Nazorna maketa elektrarne, ogromno jezero, odlično zgrajena steza za vodne organizme in bližnji obisk bobra so bili pika na i vetrovnemu, a sončnemu dnevu. Priporočamo!
  Besedilo in foto: Irena Kurajić, predavateljica višje šole

  Več fotografij najdete v galeriji.

  13. DOBRODELNI BAZAR

  Dobrota se razdaja tako rahlo, nežno,
  pada kot drobcena semena po naših poteh
  in jih oživlja s cvetovi.
   
   
  Dijaki, študenti in zaposleni
  Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma Vas vabimo na
  13. DOBRODELNI BAZAR,
  s kulturno prireditvijo,
  ki bo v sredo, 6. 12. 2017 ob   16. uri 
  v veliki predavalnici Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije.
   
  Bazar bo potekal od 10. do 18.30 ure.
   
  Vljudno vabljeni!

  Učna ura angleščine za Amnesty International

  V ponedeljek, 20. 11. 2017, smo se dijaki Kmetijske šole in biotehniške gimnazije pri angleščini priključili mednarodnemu boju za človeške pravice s podpisovanjem peticij ter pisanjem apelov in pisem za Amnesty International. To je gibanje desetih milijonov članov in podpornikov, katerih vizija je svet, v katerem so človekove pravice  spoštovane povsod in upoštevane vsakomur - ne glede na spol, raso, vero, spolno usmerjenost, socialni položaj ali izobrazbo. Apeli so namenjeni predstavnikom oblasti v državi, ki krši človekove pravice. Z njimi ustvarjamo močan pritisk in jih le tako prisilimo k odpravi kršitve in popravljanju krivice. 

                                              
                                       
  Letos smo pisali za najrazličnejše posameznike in skupine, med drugimi za staroselsko gibanje Milpah, ki tvegajo življenja, da bi zaščitili svojo zemljo, za Ni Yulan iz Kitajske, ki je, ker brani pravico do bivališča, pristala na cesti, za Shackelio Jackson iz Jamajke, ki so ji po krivici umorili brata, za Clovisa Razafimalala iz Madagaskarja, ki je obsojen zaradi zaščite ogroženega deževnega gozda in za mnoge druge.

   

  OBVESTILO - zimski rok poklicne mature

  Srednja šola za gostinstvo in turizem - Tor, 11/14/2017 - 13:45

  Zadnji rok za prijavo kandidatov k zimskemu roku poklicne mature 2017 je 3. 12. 2017.

  šolska maturitetna komisija

  Ureditev poslovnega prostora podjetja Contrast

  Dijakinje drugega letnika,  programa  cvetličar, s Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije, smo  se z učiteljico Sabino Nemanič odzvale povabilu k sodelovanju s strani predstavnikov Obrtne zbornice Slovenija, sekcije za cvetličarstvo in vrtnarstvo.
  Tako smo se 2. 11. 2017, kljub jesenskim počitnicam, zgodaj zjutraj odpeljali v Miklavž na Dravskem polju, v podjetje Contrast. To podjetje se ukvarja s prodajo rezanega cvetja, lončnic in ostalega aranžerskega materiala.  Naša naloga je bila, da uredimo njihov poslovno-prodajni prostor, na teme advent, božič in novo leto. Pri tem smo lahko uporabili artikle, ki jih podjetje prodaja.
  Prostor smo uredili po sklopih, glede na barvne kombinacije. Katera barva je letos »in«? Letos so moderne vse barve, pomembno je le, da izdelke dodelamo in jim vdahnemo  osebno noto. Pri urejanju smo tako uporabili tudi veliko naravnega materiala, ki smo ga nabrali v okolici podjetja. Na ta način smo želeli potencialnemu kupcu predstaviti nekaj idej in možnosti uporabe artiklov iz njihove ponudbe.  Utrujeni, a zadovoljni, smo se v večernih urah vrnili v Novo mesto in odšli na počitnice.

  TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

  Srednja šola za gostinstvo in turizem - Tor, 11/14/2017 - 11:52

  V petek, 17. novembra 2017, bomo obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti dijake o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.

  Tradicionalni slovenski zajtrk bo potekal v jedilnici od 7.30 do 8.00 po pripravljenem razporedu.

   

  Vljudno vabljeni dijaki in vsi zaposleni, da se ga udeležite.

   

  Jože Avsec, ravnatelj

   

  RAZPORED ODDELKOV ZA ZDRAV ZAJTRK

  URA

  ODDELEK

  UČITELJ ZA SPREMSTVO

  7.30-7.45

  1.B

  Andrej LAPANJE

   

  2.B

  Katarina TERŠAR ZALAR

   

  3.A (turisti)

  Slavica ŠTERK

   

  4.A

  Urška MEHLE

   

  5.A

  Marinka BOJANC

  7.45-8.00

  1.A

  Urška MIHELIČ

   

  2.A

  Irena GORŠE

   

  3.B

  Maja SKUBIC AVSEC

   

  4.B

  Alenka LIPEJ KASTREVEC

   

  in dijaki gastronomi, ki so

  na praktičnem pouku v kuhinji na šoli (3.A)

  Strani