|    DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA
Šolska prodajalna

Cenik izdelkov/produktov Centra GRM NM

ERASMUS

Z roko v roki do kakovostne preh.

Program razvoja podeželja

EIP ČESEN IN ŠALOTKA

EIP AT-MOBIL

EIP RECIKEL AGROSTRETCH FOLIJE

EIP VODE

EIP AUTO

Kooperativno kmetijstvo LAS DBK
Projekt Spektroskopija

Učni vrt Učakovci - PRESLICA

SOOS


Inovativna učna okolja

KONTAKTNE INFORMACIJE

GRM Novo mesto - 
center biotehnike in turizma
Sevno 13
8000 Novo mesto
Slovenija

tel: 07 393 47 00 
fax: 07 393 47 10 
s-sksgrm.nm@guest.arnes.si


 

Vremenski podatki (Sevno)

Nahajate se tukaj

    PRIPRAVA DIETNIH JEDI

    GRM NOVO MESTO – center biotehnike in turizma Vas vabi na brezplačni tečaj »PRIPRAVA DIETNIH JEDI« namenjen vsem, ki želite zgraditi ali nadgraditi svoje znanje na področju dietne prehrane v vrtcih/šolah/dijaških domovih/drugih obratih za organizirano pripravo hrane.
     
    Tečaj se prične v ponedeljek, 22. 11. 2021 ob 14:00 na Srednji šoli za gostinstvo in turizem, Ulica talcev 3, 8000 Novo mesto.
     
    VSEBINE 50-urnega PROGRAMA:

    • Splošna načela zdrave in varovalne prehrane. Prehrana pri alergiji in preobčutljivosti na mleko in jajca.
    • Načrtovanje jedilnikov. Stanje prehranjenosti. Izračun energijske vrednosti. Izračun dnevnega jedilnika.
    • Alternativna prehrana: veganska, vegetrijanska.
    • Osnovna načela prehrane pri sladkorni bolezni.
    • Prehrana pri alergiji in preobčutljivosti na gluten (brezglutenska dieta).
    • Prehrana pri boleznih prebavnega trakta (želodčna, žolčna dieta, jetrna dieta).
    • Prehrana pri ledvični dieti. Hipolipemična  dieta, hipoproteinska, hiperproteinska dieta.

     
    *Pridobljena znanja in spretnosti lahko uveljavite pri potrjevanju neformalno pridobljenega znanja pri pridobitvi izobrazbe in v postopku pridobivanja nacionalne poklicne kvalifikacije - NPK.
     
    Na tečaj se je potrebno predhodno najaviti  po telefonski številki 030 304 218 ali na mail: tina.korenic@grm-nm.si

    Vabilo Priprava dietnih jedi.docx
    Izjava delodajalca_predloga.pdf