|    DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA
Šolska prodajalna

v pripravi

Z roko v roki do kakovostne preh.

Program razvoja podeželja

EIP RJAVO GOVEDO

EIP ČESEN IN ŠALOTKA

EIP AT-MOBIL

EIP PROTIPOŽARNI MODEL

EIP RECIKEL AGROSTRETCH FOLIJE

EIP VODE

EIP AUTO

EIP - AGRI - Inovativni

Kooperativno kmetijstvo LAS DBK
Projekt Spektroskopija

Učni vrt Učakovci - PRESLICA

POMOP

SOOS


Inovativna učna okolja

KONTAKTNE INFORMACIJE

GRM Novo mesto - 
center biotehnike in turizma
Sevno 13
8000 Novo mesto
Slovenija

tel: 07 393 47 00 
fax: 07 393 47 10 
s-sksgrm.nm@guest.arnes.si


 

Vremenski podatki (Sevno)

Nahajate se tukaj

    UMETNOST SOŽITJA VIN IN KULINARIKE - SOMMELIER I

    O B V E S T I L O
    UMETNOST SOŽITJA VIN IN KULINARIKE – 1. STOPNJA
     
    Obveščamo vas, da se bo brezplačno usposabljanje UMETNOST SOŽITJA VIN IN KULINARIKE - SOMMELIER I (80 ur) pričelo:

    •    v sredo, 13. 10. 2021 ob 16.00 v prostorih zavoda Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma.

    Usposabljanje, ki je sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela, se bo zaključilo predvidoma 23.11.2021 in zajema sledeče vsebine:
    - Zgodovina vinske trte in vina (vino nekoč in danes) - Vino, kultura in življenjski slog - Gastronomska vloga vina in pomen vinskih zgodb - Vinska trta (ampelologija – veda o preučevanju vinske trte) - Vino (enologija-gojenje vinske trte in priprava vina) - Tehnologija pridelave vina - Zakon o vinu in drugih proizvodih iz grozdja in vina - Označevanje vin in promet z vinom - Vinogradništvo in vinarstvo na slovenskem - Vinorodne dežele in okoliše Slovenije - Slovenske vinske posebnosti, slovenske vinske znamke in kleti - Pomanjkljivosti, napake in bolezni vina - Predstavitev in postrežba vin (strežni ritual-obred, upoštevanje bontona pri postrežbi), okušanje in opis vin - Temperatura postrežbe vseh tipov vin - Uporaba strežnega inventarja (kozarci …) - Pokušanje-senzorika vin, organoleptične zaznave - Spajanje in druženje vseh tipov vin z jedmi - Gastronomske dvojice (hrana in vino) - Pozitivni in negativni vplivi vina na človeški organizem in odgovorno zauživanje vina - Izdelava vinsko-kulinarične ponudbe štirih letnih časov - Izdelava vinske ponudbe (vinske karte) - Izdelava in pisanje svečane meni karte
    Usposabljanje je brezplačno za zaposlene, samozaposlene in kmete, ker gre za pridobivanje dodatnih kompetenc zaposlenih in kmetov v skladu z razpisom Evropskega socialnega sklada.
    Slušatelji ob prijavi v program usposabljanja (obr. Prijava Munera 3) pošljejo Dokazilo o zaposlitvi (potrdilo delodajalca ali izpis zavarovanj v RS, ki ga izda ZPIZ ali potrdilo ZZZS).  S kandidatom se ob vključitvi v program podpiše tudi Pogodba o usposabljanju, kjer se določijo medsebojne obveznosti.
    Informacije in prijave:
    Tel.št.: 07 37 31 639, 031 729 842, 051 669 118
    e-naslov: munera3.grm@gmail.com
    Na Grmu Novo mesto smo pripravili številne programe usposabljanj, katere izvajamo v okviru projekta Munera 3.Vabimo vas, da se nam pridružite tudi na ostalih usposabljanjih.
    Ponudbo ostalih programov in njihove vsebine si oglejte na spletni strani: www.grm-nm.si