Program je sestavljen iz teoretičnega dela in praktičnega usposabljanja. Vsebuje štiri module: osnove dobrega dizajna, prepoznava etnološko kulturnih elementov, osnove komunikacijskih veščin, praktični izvedbeni del.
Prvi trije moduli so teoretsko zasnovani.
- v 1. modulu udeleženci spoznajo osnove dizajna za estetsko ureditev mize in prostora,
- v 2. modulu spoznajo teoretske osnove za kvalitativno in kvanitativno raziskovanje lastne kulturne in naravne dediščine ter se seznanili s primeri dobrih praks od drugod,
- v 3. delu bodo udeleženci spoznali osnovne komunikacijske veščine za še boljšo predstavitev ter učinkovitejšo komunikacijo z gostom na kmetiji, v kostilni, zidanici,...
- v 4. modulu sledi praktično delo, izdelava, predstavitev in smiselna umeščenost pogrinjka v lastno turistično ali gostinsko ponudbo v zidanici, kmetiji, gostilni, kmečkem turizmu, ... na tak način, da elementi in kulturni protokol, ki sodi poleg predstavljajo višji nivo turistične in gostinske ponudbe udeleženčeve zidanice, kmetije, gostilne,... ali celotnega podeželja.
|