|    DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA
Šolska prodajalna

v pripravi

Z roko v roki do kakovostne preh.

Program razvoja podeželja

EIP RJAVO GOVEDO

EIP ČESEN IN ŠALOTKA

EIP AT-MOBIL

EIP PROTIPOŽARNI MODEL

EIP RECIKEL AGROSTRETCH FOLIJE

EIP VODE

EIP AUTO

EIP - AGRI - Inovativni

Kooperativno kmetijstvo LAS DBK
Projekt Spektroskopija

Učni vrt Učakovci - PRESLICA

POMOP

SOOS


Inovativna učna okolja

KONTAKTNE INFORMACIJE

GRM Novo mesto - 
center biotehnike in turizma
Sevno 13
8000 Novo mesto
Slovenija

tel: 07 393 47 00 
fax: 07 393 47 10 
s-sksgrm.nm@guest.arnes.si


 

Vremenski podatki (Sevno)

Nahajate se tukaj

    Pripravljalni tečaj za NPK dietni kuhar/dietna kuharica

    Vabimo vas na pripravljalni tečaj za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije dietni kuhar/ dietna kuharica. Tečaj je namenjen vodjem kuhinj, vodjem prehrane, kuharjem, ki pripravljajo hrano v bolnišnicah, zdraviliščih, hotelih, šolskih kuhinjah, vrtcih, domovih za starejše občane in drugih ustanovah. Udeleženci tečaja bodo osvojili spretnosti in znanja v skladu s poklicnim standardom in se tako pripravili na preverjanje pred nacionalno komisijo.

    Pogoji, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki se prijavi na tečaj:

    -          znanja kuharstva, ki so določena z izobraževalnim programom kuhar oz. gastronom-hotelir.

    Vsebine tečaja:

    ·         načela zdrave prehrane

    ·          tehnologija dela v kuhinji,

    ·         izbira živil in tehnoloških postopkov pri pripravi dietnih jedi,

    ·         osnove komunikacije,

    ·         osnove sestavljanja dietnih jedilnikov,

    ·         izračunavanje hranilne, energijske in ekonomske vrednosti obrokov,

    ·         shujševalne diete, diete pri boleznih prebavnega trakta, ledvičnih, onkoloških obolenjih, pri sladkorni bolezni, preobčutljivosti in alergijah,

    ·         praktična priprava dietnih jedilnikov.

    Trajanje:

    70 ur (3 tedne)

    Začetek tečaja:

    12. 5. 2014

    Termin izvedbe:

    v popoldanskem času (predvidoma od 15.00 do 20.00)

    Kraj izvedbe

    Srednje šola za gostinstvo in turizem

    Ulici talcev 3, Novo mesto

     

    Udeleženci bodo po končanem izobraževanju prejeli potrdilo o udeležbi.

     

    Kandidati za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije se po končanem tečaju lahko prijavijo na preverjanje in potrjevanje pred nacionalno komisijo, ki jo imenuje Državni izpitni center. Nacionalno poklicno kvalifikacijo je možno pridobiti brez predhodno opravljenega tečaja, če kandidat z dokazili ali na preverjanju dokaže, da ima znanja in spretnosti, predpisane s katalogom znanj.

    Kotizacija

    Kotizacija za tečaj znaša 600 evrov z DDV. Zajema stroške tečaja in gradiva. Poravnajte jo pred začetkom tečaja (do 12. 5. 2014). Kotizacijo nakažite na račun: 01100-6030703530 sklic na št.: 110, namen plačila: Kotizacija Dietni kuhar.

    Rok prijave

    Prijave pošljite do 26. 4. 2014

    Število prostih mest:

    10

     

    Dodatne informacije dobite pri ga. Anici Pezdirc ali ga. Aniti Beguš, tel. 051 669 118, fax. 07 39 34 710, elektronski naslov: npk.grm@gmail.com

     

    Lepo pozdravljeni.                                                                                        Direktor:

                                                                                                                  Tone HROVAT, univ. dipl. inž. kmet., l.r.

    PRIJAVNICA