Nahajate se tukaj
Pripravljalni tečaj za NPK dietni kuhar/dietna kuharica
Vabimo vas na pripravljalni tečaj za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije dietni kuhar/ dietna kuharica. Tečaj je namenjen vodjem kuhinj, vodjem prehrane, kuharjem, ki pripravljajo hrano v bolnišnicah, zdraviliščih, hotelih, šolskih kuhinjah, vrtcih, domovih za starejše občane in drugih ustanovah. Udeleženci tečaja bodo osvojili spretnosti in znanja v skladu s poklicnim standardom in se tako pripravili na preverjanje pred nacionalno komisijo.
Pogoji, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki se prijavi na tečaj:
- znanja kuharstva, ki so določena z izobraževalnim programom kuhar oz. gastronom-hotelir.
Vsebine tečaja:
· načela zdrave prehrane
· tehnologija dela v kuhinji,
· izbira živil in tehnoloških postopkov pri pripravi dietnih jedi,
· osnove komunikacije,
· osnove sestavljanja dietnih jedilnikov,
· izračunavanje hranilne, energijske in ekonomske vrednosti obrokov,
· shujševalne diete, diete pri boleznih prebavnega trakta, ledvičnih, onkoloških obolenjih, pri sladkorni bolezni, preobčutljivosti in alergijah,
· praktična priprava dietnih jedilnikov.
Trajanje:
70 ur (3 tedne)
Začetek tečaja:
12. 5. 2014
Termin izvedbe:
v popoldanskem času (predvidoma od 15.00 do 20.00)
Kraj izvedbe
Srednje šola za gostinstvo in turizem
Ulici talcev 3, Novo mesto
Udeleženci bodo po končanem izobraževanju prejeli potrdilo o udeležbi.
Kandidati za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije se po končanem tečaju lahko prijavijo na preverjanje in potrjevanje pred nacionalno komisijo, ki jo imenuje Državni izpitni center. Nacionalno poklicno kvalifikacijo je možno pridobiti brez predhodno opravljenega tečaja, če kandidat z dokazili ali na preverjanju dokaže, da ima znanja in spretnosti, predpisane s katalogom znanj.
Kotizacija
Kotizacija za tečaj znaša 600 evrov z DDV. Zajema stroške tečaja in gradiva. Poravnajte jo pred začetkom tečaja (do 12. 5. 2014). Kotizacijo nakažite na račun: 01100-6030703530 sklic na št.: 110, namen plačila: Kotizacija Dietni kuhar.
Rok prijave
Prijave pošljite do 26. 4. 2014
Število prostih mest:
10
Dodatne informacije dobite pri ga. Anici Pezdirc ali ga. Aniti Beguš, tel. 051 669 118, fax. 07 39 34 710, elektronski naslov: npk.grm@gmail.com
Lepo pozdravljeni. Direktor:
Tone HROVAT, univ. dipl. inž. kmet., l.r.