|    DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Nahajate se tukaj

Zbiralnik virov

    OBVESTILO - PRIJAVA NA POKLICNO MATURO

    Srednja šola za gostinstvo in turizem - Čet, 11/15/2018 - 07:53

    Zadnji rok za prijavo k zimskemu roku poklicne mature 2018 je ponedeljek, 3. december 2018.

    šolska maturitetna komisija

    ​TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

    Srednja šola za gostinstvo in turizem - Sre, 11/14/2018 - 10:46

    V petek, 16. novembra 2018, bomo obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti dijake o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.

    Tradicionalni slovenski zajtrk bo potekal v jedilnici po pripravljenem razporedu.

     

    Vljudno vabljeni dijaki in vsi zaposleni, da se ga udeležite.

     

    Jože Avsec,

    ravnatelj

     

    RAZPORED ODDELKOV ZA ZDRAV ZAJTRK

     

    URA

    ODDELEK

    7.30-8.00

    1.B

     

    3.A

     

    2.B

    8.00-8.35

    2.A

     

    4.B

    8.35-9.15

    1.A

     

    4.A

                           

     

    V A B I L O - 50 urna atraktivna brezplačna usposabljanja

    Srednja šola za gostinstvo in turizem - Pet, 11/09/2018 - 13:08

    Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma vas vabi na 50 urna atraktivna  brezplačna usposabljanja. 
     
    Usposabljanje poteka v okviru projekta MUNERA 3, ki omogoča brezplačno usposabljanje za vse zaposlene posameznike, samostojne podjetnike, kmete, ki lahko pridobljena znanja in spretnosti uveljavljajo pri potrjevanju neformalno pridobljenega znanja pri pridobitvi izobrazbe in v postopku pridobivanja nacionalne poklicne kvalifikacije, s čimer si povečujejo fleksibilnost na trgu dela in pridobivajo specialna znanja za opravljanje dejavnosti oziroma dela ter za osebno in strokovno rast.
    Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma se je prijavil na razpis za projekt »Izvajanje programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja v letih 2018-2022«. Uspešno prijavljen projekt je poimenovan MUNERA 3.
    Na Grmu Novo mesto smo pripravili številne programe usposabljanj, katere bomo izvajali v okviru projekta Munera 3 in jih je potrdil Programski odbor projekta in Svet zavoda. Vabimo vas, da izmed spodaj navedenih programov izberete tiste nekaj za se in se na nam pridružite na usposabljanjih.

    Fakultativna ekskurzija SALZBURG

    Srednja šola za gostinstvo in turizem - Čet, 10/25/2018 - 10:38

    V soboto, 20. oktobra smo se dijaki naše šole udeležili fakultativne ekskurzije - Salzburg in Orlovo gnezdo. Uživali smo v dobrem vremenu in vzdušju ter se naučili veliko novega.

    Alen Golobič, 2.a

    iCANKAR – mladinska dramska predstava

    Srednja šola za gostinstvo in turizem - Sre, 10/17/2018 - 10:09

    V sredo, 24. 10. 2018 si bodo dijaki 1. a, 2. a, 2. b, 3. a, 4. b in 5. a v Kulturnem centru Janeza Trdine ob 12. 30 ogledali mladinsko dramsko predstavo iCANKAR, ki jo je režirala Maruša Kink, nastala pa je v produkciji Zavoda Margareta Schwarzwald, Cankarjevega doma in Mestnega gledališča Ptuj.

     

    Mladi po Cankarju dostikrat neradi sežejo, saj ima pridih šole, s tem pa predznak dolgočasnosti. Tudi sicer je njegov jezik bogat s simboli in besedami, za katere si mora človek vzeti čas. V času, ko je termin zvezda zlorabljen do obisti, bomo mladim pokazali, kaj to resnično pomeni - Ivan Cankar je bil to že sto let nazaj. Iz njegovih pisem je razvidno, da je znal biti mil, rahločuten in duhovit, hkrati pa tudi piker, sarkastičen in oster. Predvsem pa človek akcije. In, kot se zvezdi pritiče, tudi ženske so ga oboževale. To bo napeta zgodba (detektivka za mlade), sestavljena iz resničnih dogodkov njegovega življenja in dogodkov, ki jih je spletla njegova domišljija. V predstavi iCankar bodo gledalci pobližje spoznali pisatelja in prelomne dogodke iz njegovega življenja. Cankarja, ki bi z lahkoto bil s svojimi idejami tudi tukaj in zdaj. Ti dogodki se bodo prepletali z nekaterimi njegovimi literarnimi zgodbami, ki bodo tvorile celoto. Cankar tako pride bliže, ne izgubi pa svoje skrivnostnosti in pomenskosti.

     

    Predstava traja 45 minut. Cena vstopnice je 8 €, dijaki jo bodo plačali po položnici.

     

     

     

    65. GTZ - ZLATO IN BRONASTO PRIZNANJE NA VIŠJO STROKOVNO ŠOLO!

    Višja šola - Tor, 10/16/2018 - 09:22

    Za gostinske in turistične delavce eden izmed glavnih dogodkov pri nas - Gostinsko turistični zbor Slovenije, je letos potekal v Portorožu, v Hotelu Bernardin. Gre za tradicionalni, 65. po vrsti in najstarejši tovrstni, dogodek pri nas. Na obali je bilo živahno dva dni, 8. in 9. oktobra 2018, ko so se tekmovalci, razstavljavci in obiskovalci srečali na enem mestu. V ponedeljek in torek je GTZ potekal v znamenju tekmovanj, kjer so tekmovali tako kuharji kot natakarji in ostali gostinsko-turistični delavci, ekipno ali samostojno.

    65. GTZ v Portorožu

    Srednja šola za gostinstvo in turizem - Čet, 10/11/2018 - 10:48

    V ponedeljek, 8. 10. 2018, smo se z ekipami naše šole udeležili ekipnih  tekmovanj dijakov na 65. GTZ-ja v Portorožu. Ekipa strežbe  v sestavi Sara Radaković, Jasmina Poljak in Jure Rozman pod mentorstvom Roka Zupana je pripravila koktejl, filirala ribo, iz nje pripravila hladno začetno jed in postregla gostji. Za opravljeno delo  so dijaki prijeli zlato priznanje. Dijaki  smeri turizma  Alen Golobič, Ula Gliha in Anita Sinjur z mentorico Slavico Šter so se dobro odrezali  v znanju iz turizma  in  prejeli bronasto priznanje in bronasto kolajno. Ekipa kuharstva Nejc Markelc, Tilen Utenkar in Špela Kuhel pod mentorstvom Anice Oblak Janko pa so iz sestavin iz »magic boksa« ter dodatnih  živil s tržnice pripravili  okusno in estetsko jed ter osvojili zlato priznanje in srebrno kolajno.

     

     

     

    V  torek, 9. 10. 2019, sta Nejc Markelc in Tilen Utenkar tekmovala še v kategoriji posameznikov – mladincev do 23 let. Dijaka sta iz sestavin iz »magic boksa« pripravila vsak svojo jed, za katero sta prejela  zlato priznanje. Fanta sta segla v sam vrh, med močno konkurenco je Nejc osvojil odlično 5. mesto, Tilen pa se je prebil še višje, in sicer v finale, kar pomeni, da je dobil bronasto medaljo. Z dvema konkurentoma se je pomeril v pripravi sladice  iz sestavin, ki jih je dobil v škatli. Sladica ga je popeljala v sam vrh, saj je zmagal in zasluženo osvojil zlato medaljo.

    Nejcu in Tilnu iskreno čestitamo.

    7. mednarodno srečanje gastronomsko-turističnih šol, GATUS 2018

    Srednja šola za gostinstvo in turizem - Sre, 10/10/2018 - 10:56

    V Beogradu je med 27. in 30. septembrom potekalo 7. mednarodno srečanje gastronomsko-turističnih šol, GATUS 2018.

    Dijaki naše šole so dosegli naslednje odlične rezultate:

    - zlato priznanje za tridnevni turistični aranžma »Po poteh Župančičevega otroštva« in inovativen turistični spominek v izvedbi Ule Gliha, Anite Sinjur in Alena Golobiča pod vodstvom mentorice Slavice Šterk,

    - srebrno priznanje za pripravo svečanega pogrinjka in flambiranje palačink, ki so ga izvedli Janez SlapšakKatja Lavš in Dominik Povše pod vodstvom mentorja Roka Zupana ter

    - zlato priznanje za nacionalno jed iz postrvi in restavracijsko sladico, ki so ju pripravili Nejc MarkelcNatalija Bedene in Jure Kovačpod vodstvom mentorice Andreje Dvojmoč.

    Gostiteljica GATUS-a 2019 je Turističko-ugostiteljska škola Poreč.

     

    Več si lahko preberete na:

    https://www.lokalno.si/2018/10/03/203398/zgodba/GATUS_2018_Odlicni_dosezki_dijakov_Srednje_sole_za_gostinstvo_in_turizem_Novo_mesto/

    http://radiokrka.si/clanek/novice/dijaki-grm-a-iz-beograda-prinesli-zlato-in-srebro-663036

     

     

    Konferenca Konzorcija biotehniških šol Slovenije z naslovom POMEN NARAVOVARSTVENEGA IZOBRAŽEVANJA ZA USPEŠNO KMETOVANJE

    Višja šola - Tor, 10/09/2018 - 08:02

    V sredo, 29. avgusta 2018, je na sejmu AGRA 2018 potekala konferenca Konzorcija biotehniških šol Slovenije z naslovom POMEN NARAVOVARSTVENEGA IZOBRAŽEVANJA ZA USPEŠNO KMETOVANJE. Ob izkušeni moderatorki, ravnateljici OE Višje strokovne šole, Grm Novo mesto, ge. Heleni Jurše Rogelj, so svoje videnje predstavili ddr. Ana Vovk Korže, Univerza v Mariboru, s prispevkom Naravno kmetovanje kot priložnost za mlade (primeri dobrih praks), dr. Danilo Bevk, Nacionalni inštitut za biologijo, s prispevkom Pomen znanja v naravovarstvu – primer opraševalcev ter dr.

    OBVESTILO – STROKOVNA EKSKURZIJA

    Srednja šola za gostinstvo in turizem - Čet, 10/04/2018 - 10:44

    V ponedeljek, 8. 10. 2018 bodo dijaki 3. a in 4. b odšli na strokovno ekskurzijo na Primorsko. Ogledali si bodo tudi 65. GTZ Slovenije.

     

    Odhod izpred izpred TUŠ-a ob 7:00 uri, povratek okoli 18:00 ure.

     

    UVODNI DAN ZA ŠTUDENTE

    Višja šola - Čet, 09/27/2018 - 14:29
    Spoštovani študenti!
    V ponedeljek, 1. oktobra pričnemo z uvodnim dnevom, ob 9:00 v veliki predavalnici prizidka.
    UVODNI TEMATSKI DNEVI, ki so že del posameznih predmetov študijskega programa in bodo vključeni v preverjanja (največ pri predmetu TRB), potekajo od 2. do vključno 10. oktobra 2018. 
    11. in 12. oktobra pa že potekajo redna predavanja in vaje kot navedeno na 3. strani tega obvestila (začasni urnik).

    DAN ODPRTIH VRAT

    Srednja šola za gostinstvo in turizem - Sre, 09/19/2018 - 09:46

    Spoštovani!

     

    Vabimo vas,  da se v tednu 2. 10. – 4. 10. 2018 udeležite dneva odprtih vrat. Glede na vaš interes bodo delavnice potekale med 8.30 in 13.00.

    Rdeča nit letošnjega dneva odprtih vrat je ''Spoznaj poklice v gastronomiji in turizmu''. Naši dijaki vam bodo pokazali znanja in veščine, ki jih morajo obvladati strokovnjaki v gastronomiji in turizmu. Za vas pripravljamo delavnice in razstave.

    Predstavili vam bomo utrip pouka, življenja in dela na šoli ter vas kot turistični vodniki popeljali po Novem mestu. Za vse udeležence bomo pripravili tudi predstavitev izobraževalnih programov naše šole.

    Našemu vabilu prilagamo prijavnico, na kateri obkrožite, koliko učencev boste pripeljali in kateri razred obiskujejo ter razpored delavnic s kratko vsebino.

    Prosimo vas, da prijavnico vrnete najkasneje do ponedeljka, 24. septembra 2018 na elektronski naslov: anita.begus@guest.arnes.si. Prijavnico in program lahko preberete tudi na naši spletni strani: http://www.ssgt-nm.si/.

    Potrditev izbranega dneva ter razpored delavnic boste prejeli po elektronski pošti.

     

    Za dodatne informacije se lahko obrnete na ga. Anito Beguš na tel. : 07/373 16 38.

     

    Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo.

     

    Program delavnic:

    Program delavnic.doc

    DELOVNA SOBOTA (15. 9. 2018)

    Srednja šola za gostinstvo in turizem - Tor, 09/11/2018 - 12:06

    Očistimo Slovenijo 15.9.2018 - Našo lepo deželo bomo tretjič in še zadnjič očistili smeti. Potem pa skrbeli, da ostane čista za vedno. Si z nami?

     

    V soboto, 15. 9. 2018, bomo tudi zaposleni skupaj z dijaki čistili okolico šole. Pred šolo se dobimo ob 8.00. Akcije se bodo udeležili naslednji oddelki: 1.a, 1.b, 2.a, 2.b , 3.a, 4. b in 5.a.

    Vreče z odpadki bomo prepuščali na zbirnih mestih ob zabojnikih. Odpadki naj bodo ločeno zbrani (ločiti vsaj osnovne frakcije: embalaže, steklo, nevarni odpadki, kosovni odpadki, mešani odpadki).

     

    4.a ima športni dan.

     

    RODITELJSKI SESTANEK

    Srednja šola za gostinstvo in turizem - Tor, 09/11/2018 - 09:42

    Spoštovani starši!

    Vljudno vas vabimo, da se udeležite prvega roditeljskega sestanka, ki bo:

    • v sredo, 12. 9. 2018 ob 16.00, za starše dijakov 3., 4. in 5. letnika,

     

    •  v četrtek, 13. 9. 2018 ob 16.00, za starše dijakov 1. in 2. letnika.

    Strani