|    DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA
Šolska prodajalna

v pripravi

IRP38 STRIP

IRP38 PRIRAST

EIP SEED4ORG

Z roko v roki do kakovostne preh.

Program razvoja podeželja

EIP Ekosistemske storitve

EIP RJAVO GOVEDO

EIP ČESEN IN ŠALOTKA

EIP AT-MOBIL

EIP PROTIPOŽARNI MODEL

EIP RECIKEL AGROSTRETCH FOLIJE

EIP VODE

EIP AUTO

EIP - AGRI - Inovativni

Kooperativno kmetijstvo LAS DBK
Projekt Spektroskopija

Učni vrt Učakovci - PRESLICA

POMOP

SOOS


Inovativna učna okolja

KONTAKTNE INFORMACIJE

GRM Novo mesto - 
center biotehnike in turizma
Sevno 13
8000 Novo mesto
Slovenija

tel: 07 393 47 00 
fax: 07 393 47 10 
s-sksgrm.nm@guest.arnes.si


 

Vremenski podatki (Sevno)

Nahajate se tukaj

Srednja šola za gostinstvo in turizem

    Subscribe to Srednja šola za gostinstvo in turizem feed
    Posodobljeno: 47 min 33 sek nazaj

    Razpored predmetnih izpitov

    Pon, 11/10/2025 - 14:04

    OK PREDPISI IN KALKULACIJE

    DRUŽBOSLOVJE

    M4 PRO

    Priprava rednih obrokov (prehrana)

    Pisno: SRE, 19. 11. ob 10.45

     

    Ustno: 11.35

     

    Učilnica: 2

    Ustno: PET, 21. 11. ob 8.15

     

    Učilnica:  08

    Ustno: PET, 21. 11. ob 8.15

     

    Učilnica:  08

    Digitalno je zmagovalno – uspešno zaključeno prvo leto projekta Digizmaga

    Tor, 09/23/2025 - 06:57

    Ljubljana, 8. september 2025 – Projekt Digitalno je zmagovalno (krajše Digizmaga), ki poteka od septembra 2024 do junija 2026, uspešno zaključuje prvo leto izvajanja. Projekt vodi Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, vanj pa je vključenih enajst partnerskih šol iz različnih regij Slovenije. S projektom, ki je nastal na podlagi javnega razpisa MVI in je sofinanciran s sredstvi Sklada za okrevanje in odpornost, partnerji v projektu prispevamo k trajnostnemu razvoju digitalnih kompetenc dijakov in študentov, prenosu teh znanj v delovno okolje in vsakdanje življenje ter k pospešenemu razvoju pedagoške stroke.

    Cilji projekta

    Projekt zasleduje več ključnih ciljev:

    • krepitev obstoječih in usvajanje novih digitalnih kompetenc dijakov in študentov,
    • ustvarjanje novih digitalnih vsebin in uporabo digitalnih orodij,
    • aktivno sodelovanje učiteljev pri izmenjavi znanj in prakse,
    • pripravo in objavo učnih scenarijev,
    • vzpostavitev inovativnih oddelkov, kjer se aktivnosti izvajajo pri najmanj treh predmetih,
    • izvedbo tednov dejavnosti kot diseminacijo projektnih aktivnosti,
    • sodelovanje zunanjih partnerjev v posameznih aktivnostih.

    S projektom partnerji podpiramo tudi uresničevanje Akcijskega načrta digitalnega izobraževanja 2021–2027.

    Partnerske šole

    V projektu sodelujejo:

    1. Šolski center Slovenske Konjice-Zreče
    2. Šolski center Slovenj Gradec, Gimnazija Slovenj Gradec
    3. Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje
    4. Strokovni izobraževalni center Alme M. Karlin
    5. Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija
    6. Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Srednja šola za gostinstvo in turizem
    7. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana, Srednja tehniška in strokovna šola
    8. Srednja medijska in grafična šola Ljubljana
    9. Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Gimnazija in veterinarska šola
    10. Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Živilska in naravovarstvena šola
    11. Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Višja strokovna šola

    Raznolikost partnerskih šol omogoča širok doseg, prenos najboljših praks in inovativne pristope k poučevanju.

    Prvo leto – dosežki in rezultati

    Že v prvem letu projekta so bile dosežene pomembne prelomnice:

    • pripravljenih je bilo več kot 75 % načrtovanih učnih scenarijev, ki razvijajo različne digitalne kompetence po modelu DigComp 2.2,
    • več kot 900 dijakov je sodelovalo v inovativnih oddelkih (vsak partner je oblikoval vsaj dva oddelka),
    • vsi partnerji so izvedli tedne dejavnosti, v katere so vključili dijake, učitelje, starše, strokovne delavce in širšo javnost,
    • izvedena so bila številna srečanja partnerjev, izmenjava dobrih praks in medsebojne hospitacije na različnih šolah,
    • nastali so prvi osnutki šolskih pristopov, ki celostno opredeljujejo proces razvoja digitalnih kompetenc,
    • organizirana so bila izobraževanja in usposabljanja za učitelje, pri katerih je s svojim strokovnim znanjem pomembno prispevala Maja Vičič Krabonja,
    • partnerji so poskrbeli za diseminacijo preko spletnih objav, družbenih omrežij in strokovnih konferenc, še posebej pa z udeležbo na konferenci Utrip prihodnosti 2025, kjer je vsaka šola predstavila primer dobre prakse.

    “Prvo leto projekta potrjuje, da lahko s sodelovanjem, inovativnimi pristopi in izmenjavo znanja pomembno prispevamo h krepitvi digitalnih kompetenc mladih in učiteljev. Projekt Digizmaga odpira pot v bolj digitalno prihodnost slovenskega izobraževanja,” poudarja projektna skupina Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

    Drugo leto – korak naprej

    V drugem letu izvajanja projekta se bodo aktivnosti še okrepile:

    • povečalo se bo število inovativnih oddelkov – vsaka partnerska šola bo vključila vsaj štiri oddelke,
    • izvedena bosta dva tedna dejavnosti na partnersko šolo, s čimer se bo vključenost razširila na celotno šolsko skupnost,
    • dokončno bodo oblikovani šolski pristopi in katalogi kompetenc,
    • širili se bodo primeri dobrih praks, medtem ko bo posebno mesto namenjeno grozdenju in medsebojnemu sodelovanju,
    • zunanji partner bo izvedel evalvacijo projekta, ki bo omogočila objektivno presojo uspešnosti in učinkov.

    Projekt tako vstopa v drugo polovico z jasno vizijo – dolgoročno dvigniti raven digitalnih kompetenc in prispevati k razvoju sodobnega, inovativnega izobraževanja v Sloveniji.

    Naložbo sofinancirata Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje in Evropska unija - NextGenerationEU

    Digitalno je zmagovalno – uspešno zaključeno prvo leto projekta Digizmaga

    Tor, 09/23/2025 - 06:53

    Ljubljana, 8. september 2025 – Projekt Digitalno je zmagovalno (krajše Digizmaga), ki poteka od septembra 2024 do junija 2026, uspešno zaključuje prvo leto izvajanja. Projekt vodi Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, vanj pa je vključenih enajst partnerskih šol iz različnih regij Slovenije. S projektom, ki je nastal na podlagi javnega razpisa MVI in je sofinanciran s sredstvi Sklada za okrevanje in odpornost, partnerji v projektu prispevamo k trajnostnemu razvoju digitalnih kompetenc dijakov in študentov, prenosu teh znanj v delovno okolje in vsakdanje življenje ter k pospešenemu razvoju pedagoške stroke.

     

    Cilji projekta

    Projekt zasleduje več ključnih ciljev:

    · krepitev obstoječih in usvajanje novih digitalnih kompetenc dijakov in študentov,

    · ustvarjanje novih digitalnih vsebin in uporabo digitalnih orodij,

    · aktivno sodelovanje učiteljev pri izmenjavi znanj in prakse,

    · pripravo in objavo učnih scenarijev,

    · vzpostavitev inovativnih oddelkov, kjer se aktivnosti izvajajo pri najmanj treh predmetih,

    · izvedbo tednov dejavnosti kot diseminacijo projektnih aktivnosti,

    · sodelovanje zunanjih partnerjev v posameznih aktivnostih.

    S projektom partnerji podpiramo tudi uresničevanje Akcijskega načrta digitalnega izobraževanja 2021–2027.

     

    Partnerske šole

    V projektu sodelujejo:

    1. Šolski center Slovenske Konjice-Zreče

    2. Šolski center Slovenj Gradec, Gimnazija Slovenj Gradec

    3. Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje

    4. Strokovni izobraževalni center Alme M. Karlin

    5. Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija

    6. Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Srednja šola za gostinstvo in turizem

    7. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana, Srednja tehniška in strokovna šola

    8. Srednja medijska in grafična šola Ljubljana

    9. Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Gimnazija in veterinarska šola

    10. Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Živilska in naravovarstvena šola

    11. Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Višja strokovna šola

    Raznolikost partnerskih šol omogoča širok doseg, prenos najboljših praks in inovativne pristope k poučevanju.

     

    Prvo leto – dosežki in rezultati

    Že v prvem letu projekta so bile dosežene pomembne prelomnice:

    · pripravljenih je bilo več kot 75 % načrtovanih učnih scenarijev, ki razvijajo različne digitalne kompetence po modelu DigComp 2.2,

    · več kot 900 dijakov je sodelovalo v inovativnih oddelkih (vsak partner je oblikoval vsaj dva oddelka),

    · vsi partnerji so izvedli tedne dejavnosti, v katere so vključili dijake, učitelje, starše, strokovne delavce in širšo javnost,

    · izvedena so bila številna srečanja partnerjev, izmenjava dobrih praks in medsebojne hospitacije na različnih šolah,

    · nastali so prvi osnutki šolskih pristopov, ki celostno opredeljujejo proces razvoja digitalnih kompetenc,

    · organizirana so bila izobraževanja in usposabljanja za učitelje, pri katerih je s svojim strokovnim znanjem pomembno prispevala Maja Vičič Krabonja,

    · partnerji so poskrbeli za diseminacijo preko spletnih objav, družbenih omrežij in strokovnih konferenc, še posebej pa z udeležbo na konferenci Utrip prihodnosti 2025, kjer je vsaka šola predstavila primer dobre prakse.

    “Prvo leto projekta potrjuje, da lahko s sodelovanjem, inovativnimi pristopi in izmenjavo znanja pomembno prispevamo h krepitvi digitalnih kompetenc mladih in učiteljev. Projekt Digizmaga odpira pot v bolj digitalno prihodnost slovenskega izobraževanja,” poudarja projektna skupina Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

     

    Drugo leto – korak naprej

    V drugem letu izvajanja projekta se bodo aktivnosti še okrepile:

    · povečalo se bo število inovativnih oddelkov – vsaka partnerska šola bo vključila vsaj štiri oddelke,

    · izvedena bosta dva tedna dejavnosti na partnersko šolo, s čimer se bo vključenost razširila na celotno šolsko skupnost,

    · dokončno bodo oblikovani šolski pristopi in katalogi kompetenc,

    · širili se bodo primeri dobrih praks, medtem ko bo posebno mesto namenjeno grozdenju in medsebojnemu sodelovanju,

    · zunanji partner bo izvedel evalvacijo projekta, ki bo omogočila objektivno presojo uspešnosti in učinkov.

    Projekt tako vstopa v drugo polovico z jasno vizijo – dolgoročno dvigniti raven digitalnih kompetenc in prispevati k razvoju sodobnega, inovativnega izobraževanja v Sloveniji.

       Naložbo sofinancirata Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje in Evropska unija - NextGenerationEU

    Obvestilo o prvem šolskem dnevu

    Pet, 08/29/2025 - 20:26

    Spoštovani dijaki, spoštovani starši,

    z veseljem vas obveščamo, da se bo pouk na Srednji šoli za gostinstvo in turizem začel v ponedeljek, 1. septembra 2025, ob 7.50.

     

    Dijaki prvih letnikov se zberete pred šolo (Ulica talcev 3, 8000 Novo mesto).

    Ostali dijaki začnete s poukom po razporedu v svojih matičnih učilnicah.

     

    Naj bodo zadnji dnevi počitnic za vas prijetni, sproščeni in polni lepih trenutkov. Veselimo se srečanja z vami in skupaj z vami stopamo v novo šolsko leto.

    Obvestilo o prvem šolskem dnevu

    Tor, 08/26/2025 - 07:36

    Spoštovani dijaki, spoštovani starši,

    z veseljem vas obveščamo, da se bo pouk na Srednji šoli za gostinstvo in turizem začel v ponedeljek, 1. septembra 2025, ob 7.50.

     

    Dijaki prvih letnikov se zberete pred šolo (Ulica talcev 3, 8000 Novo mesto).

    Ostali dijaki začnete s poukom po razporedu v svojih matičnih učilnicah.

     

    Naj bodo zadnji dnevi počitnic za vas prijetni, sproščeni in polni lepih trenutkov. Veselimo se srečanja z vami in skupaj z vami stopamo v novo šolsko leto.

    ZAKLJUČNI IZPIT 2024/25 - JESENSKI ROK

    Pon, 08/25/2025 - 06:34

    Slovenščina

    PISNI DEL – ponedeljek, 25. 8. 2025, ob 9.uri v učilnici 10

     

    USTNI DEL – sreda, 27. 8. 2025, ob 8. uri v učilnici 6

     

    Izdelek oz. storitev in zagovor

     

    KUHARSTVO – praktični del – torek, 26. 8. 2025, ob 7.00 v učilnici TKU (Hiša kulinarike in turizma)

     

    KUHARSTVO – zagovor – torek, 26. 8. 2025, ob 12.00 v učilnici TKU

    (Hiša kulinarike in turizma)

     

    -----------------------------------------------------------------------------------------

     

    STREŽBA – praktični del – torek, 26. 8. 2025, ob 8.00 v učilnici v Hiši kulinarike in turizma

     

     

    STREŽBA – zagovor – torek, 26. 8. 2025, ob 12.00 v učilnici v Hiši kulinarike in turizma

     

     

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    PODELITEV SPRIČEVALA ZAKLJUČNEGA IZPITA:

     

    29. 8. 2025 OB 12. URI V UČILNICI 5

    Obvestilo

    Sob, 07/12/2025 - 09:14

    Obveščamo vas, da je Srednja šola za gostinstvo in turizem, OE Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma od 14. 7. 2025 do vključno 14. 8. 2025 zaprta.

    Za nujne informacije smo dosegljivi: s-sksgrm.nm@guest.arnes.si ali (07) 39 34 700.

    RAZPORED DOPOLNILNIH in POPRAVNIH IZPITOV ( jesenski rok )

    Sre, 07/09/2025 - 07:51

    Izpiti  bodo potekali od ponedeljka, 18. 8. 2025 do četrtka, 21. 8. 2025.  Prostor izpita in komisije bodo objavljene  na oglasni deski šole.

     

    PONEDELJEK, 18. 8. 2025

    • ANGLEŠČINA:  pisno  7.30, ustno  9.00
    • NEMŠČINA:  pisno  7.30, ustno  9.00
    • POKAN (Poslovno komunic. v angl. jeziku: pisno  7.30, ustno  9.00
    • ITALIJANŠČINA:  pisno  7.30, ustno  9.00
    • EKP (Ekonomija in poslovanje): pisno  7.30, ustno  9.00
    • SKG (Stroški in kalkulacije): pisno  7.30, ustno  9.00
    • M7 SRO (Strežba rednih obrokov): 7.30
    • M15 PEPI (Peka peciva): 7.30
    • M18 SV (Slovenska vina): 7.30

     

    TOREK, 19. 8. 2025

    • SLOVENŠČINA: pisno 7.30, ustno  9.00
    • MATEMATIKA: pisno  7.00, ustno  9.00
    • TURIZEM: ustno 8.00
    • M9 TSV (Turistično spremljanje in vodenje): 8.00
    • M10 SPTP (Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov): 8.00
    • M4 PRO (Priprava rednih obrokov): 7.00
    • M3 PPSJ (Priprava posameznih skupin jedi): 7.30
    • M5 PIO (Priprava izrednih obrokov): 7.00
    • M6 PIO (Priprava izrednih obrokov): 7.00
    • M4 NKD (Naravna in kulturna dediščina): ustno 7.30

     

    SREDA, 20. 8. 2025

    • M1 OVG (Osnove v gostinstvu): ustno 7.30
    • M1 OGIT (Osnove v gostinstvu in turizmu):  ustno 7.30
    • PIK (Predpisi in kalkulacije): pisno  7.30, ustno  9.00
    • M2 PIZ (Podjetništvo in zakonodaja):  pisno 7.30, ustno 9.00
    • M4 OIDA (Obroki in dogodki z animacijo):  ustno 7.30
    • M8 SIO (Strežba izrednih dogodkov): 7.30
    • GO (Gostinski obrati): ustno  9.00

     

    ČETRTEK, 21. 8. 2025

    • M11 OTI (Obdelava turističnih informacij): 8.00

     

    OBVESTILO:

    Dokazila o opravljenih IND, PUD-u ali AKTIVNEM DRŽAVLJANSTVU oddajte do četrtka, 21. 8. 2025 do 9.00 razredniku.

    Medpredmetno povezovanje - DigiZmaga

    Pon, 07/07/2025 - 10:03

    Medopredmetno povezovanje informatika, umetnost

    Digitalna razstava likovnih izdelkov, ki so jo naredili dijaki 1.A v sklopu projekta DigiZmaga.

     

    Digitalna razstava je v obliki 3D sobe in je dostopna na povezavi:

    https://www.artsteps.com/view/686b538c835832f119d5b1ae

    RAZPORED PREDMETNIH, DOPOLNILNIH IN POPRAVNIH IZPITOV ( spomladanski rok )

    Tor, 06/24/2025 - 12:02

    Izpiti  bodo potekali od ponedeljka, 30. 6. 2025 do srede, 2. 7. 2025.  Prostor izpita in komisije bodo objavljene  na oglasni deski šole.

    PONEDELJEK, 30. 6. 2025

    • SLOVENŠČINA: pisno  7.30, ustno  9.00
    • ANGLEŠČINA:  pisno  7.30, ustno  9.00
    • POKAN (Poslovno komunic. v angleščini): pisno  7.30, ustno  9.00
    • ITALIJANŠČINA: pisno  7.30, ustno  9.00
    • M1 OGT (Osnove v gostinstvu in turizmu):  7.30
    • M1 OVG (Osnove v gostinstvu): 7.30
    • M6 PIO (Priprava izrednih obrokov): 7.30 (Gostišče na trgu)
    • ŠPORTNA VZGOJA: 8.00  (igrišče Loka)

    TOREK, 1. 7. 2025

    • MATEMATIKA: pisno  7.30, ustno  9.00
    • NEMŠČINA: pisno  7.30, ustno  9.00
    • M2 PIZ (Podjetništvo in zakonodaja): pisno  7.30, ustno  9.00
    • TURIZEM:  8.00
    • M3 PPSJ (Priprava posameznih skupin jedi):  7.30 (Gostišče na trgu)
    • M4 PRO (Priprava rednih obrokov):  7.00 (Gostišče na trgu)
    • M5 PRO (Priprava rednih obrokov):  7.30 (Gostišče na trgu)
    • NJ (Narodne jedi) : 7.00 (Gostišče na trgu)
    • M15 PEPI (Peka peciva): 7.00 (Gostišče na trgu)

    SREDA, 2. 7. 2025

    • PIK (Predpisi in kalkulacije): pisno 7.30, ustno 9.00
    • EKP (Ekonomija in poslovanje): 9.00
    • M9 TSV (Turistično spremljanje in vodenje): 8.00
    • M10 SPTP (Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov): 8.00
    • M11 OTI (Obdelava turističnih informacij):  8.00
    • M7 SRO (Strežba rednih obrokov): 7.00

    OBVESTILO:

    Dokazila o opravljenih IND, PUD-u ali AKTIVNEM DRŽAVLJANSTVU oddajte do torka, 2. 7. 2025 do 9.00 razredniku.

    Podelitev spričeval zaključni izpit (3.b)

    Pon, 06/16/2025 - 12:28

    Podelitev spričeval zaključnega izpita za 3.b bo v sredo, 18. 6. 2025 ob 12.00 v učilnici strežbe.

    INFORMATIVNI DNEVI 2022

    Pon, 01/24/2022 - 14:04

    Vljudno vabljeni na informativne dneve, ki bodo potekali v spletnem okolju Zoom v petek, 11. 2., ob 9.00 in 15.00 in

    v soboto, 12. 2., ob 15.00.

    Povezavo bomo še objavili.

    POKLICI V TURIZMU

    Ned, 01/23/2022 - 09:43

     

     

    DRUGI RODITELJSKI SESTANEK

    Pon, 01/17/2022 - 09:10

    V sredo, 19. 1., ob 16.00 bo drugi roditeljski sestanek za 1. A, 1. B, 2. A, 3. A, in 5. A oddelek.

    V sredo, 19. 1., ob 17.00 za 2. B oddelek.

    V četrtek, 20. 1., ob 16.00 za 4. A oddelek.

    V četrtek, 20. 1., ob 17.00 za 4. B oddelek.

    V sredo, 2. 3., ob 16.00 za 3. B oddelek.

    Vsi roditeljski sestanki bodo potekali na daljavo preko videokonferenčne povezave Microsoft Teams, ki jo bodo staršem posredovali razredniki.

    DRUGI RODITELJSKI SESTANEK

    Pon, 01/17/2022 - 09:10

    V sredo, 19. 1., ob 16.00 bo drugi roditeljski sestanek za 1. A, 1. B, 2. A, 3. A, in 5. A oddelek.

    V sredo, 19. 1., ob 17.00 za 2. B oddelek.

    V četrtek, 20. 1., ob 16.00 za 4. A oddelek.

    V četrtek, 20. 1., ob 17.00 za 4. B oddelek.

    V sredo, 2. 3., ob 16.00 za 3. B oddelek.

    Vsi roditeljski sestanki bodo potekali na daljavo preko videokonferenčne povezave Microsoft Teams, ki jo bodo staršem posredovali razredniki.

    Voščilo 2022

    Pon, 12/20/2021 - 12:37

    Klepetalnica

    Tor, 12/14/2021 - 08:37

    Lisičke s poširanim rumenjakom, hrustljavim krompirjem in espumo iz jurčkov

    Pet, 12/10/2021 - 08:23

     Naša dijaka Nika in Dean na kulinarični delavnici s chefom Juretom Tomićem iz Oštarije Debeluh iz Brežic.


    Tags: CHEF JURE TOMIČ

    Predstavitev poklicev v turizmu, kuhar - dietetik, natakar

    Pet, 12/10/2021 - 08:18

    Promocijski filmi so nastali v sodelovanju naših dijakov in učiteljev praktičnega pouka kuharstva, strežbe in turizma s Kariernim centrom za mlade RIC Novo mesto Všečkam in grem.

    POKLICI V TURIZMU

    NATAKAR

    KUHAR - DIETETIK
    Tags: kuhar natakar

    Strani