|    DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA
Šolska prodajalna

Cenik izdelkov/produktov Centra GRM NM

ERASMUS

Z roko v roki do kakovostne preh.

Program razvoja podeželja

EIP ČESEN IN ŠALOTKA

EIP AT-MOBIL

EIP RECIKEL AGROSTRETCH FOLIJE

EIP VODE

EIP AUTO

Kooperativno kmetijstvo LAS DBK
Projekt Spektroskopija

Učni vrt Učakovci - PRESLICA

SOOS


Inovativna učna okolja

KONTAKTNE INFORMACIJE

GRM Novo mesto - 
center biotehnike in turizma
Sevno 13
8000 Novo mesto
Slovenija

tel: 07 393 47 00 
fax: 07 393 47 10 
s-sksgrm.nm@guest.arnes.si


 

Vremenski podatki (Sevno)

Nahajate se tukaj

Informativno svetovalna dejavnost - zadnje objave

  ZAKLJUČNO SREČANJE PROJEKTA DIS

  V sredo, 16. 3. 2022, je v Trebnjem potekalo zaključno srečanje projekta Dejavnost informiranja in svetovanja za zaposlene (DIS OSREDNJA JV REGIJA 2016-2022), na katerem so bili predstavljeni dosežki in uspehi projekta.
  Najpomembnejši dosežki aktivnosti konzorcijskih partnerjev od 17. 6. 2016 do 31. 3. 2022:

  VKO NOVIČNIK - marec 2022

   
  Vseživljenjska karierna orientacija (VKO) je kontinuiran proces. Ena glavnih nalog svetovalcev je krepitev tega procesa, pri čemer pa svetovalno delo postaja v marsikaterem pogledu vse bolj zahtevno. 
   
  Nacionalna koordinacijska točka VKO zato kariernim strokovnjakom nudi tako splošna kot tudi bolj specifična usposabljanja in izobraževanja, brezplačne VKO pripomočke in gradiva, ozavešča strokovno javnost in posameznike o pomenu VKO ter prispeva k večji usposobljenosti institucij in k dostopnejšim storitvam za posameznike
   

  MARČEVSKE e-NOVIČKE ACS

   
  Marčevske e-Novičke so drugačne od prejšnjih. Na naslovnici se spet spogledujemo z nasmejanimi obrazi.
  V rubriki 30 let ACS  je svoje izkušnje s sodelovanjem predstavila vodja sektorja za izobraževanje odraslih na MIZŠ Teja Dolgan.
  Med domačimi novicami izpostavljamo zanimive projekte študijskih krožkov, programa PUM-O, SVOS in projekta Center za svetovanje in vrednotenja znanja Gorenjske.

  ACS-ove FEBRUARSKE e-NOVIČKE BOGATEJŠE ZA NOVO RUBRIKO

  Ob tridesetletnici Andragoškega centra Slovenije so v e-Novičkah ustvarili novo rubriko katero bodo s svojimi prispevki bogatili vidni strokovnjaki, (nekdanji) sodelavci, dobitniki državnih nagrad za delo v izobraževanju odraslih in vseživljenjskem učenju. 
  Preberete lahko prispevek prvega direktorja ACS, dr. Zoran Jelenc, ki obuja spomine, kako je Center nastal.
   

  ​ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA SVETOVANJE ZA ZAPOSLENE 2016-2022

  Na zaključni konferenci projekta Svetovanje za zaposlene 2016–2022 z naslovom Poti do znanja in novih priložnosti za zaposlene, ki je potekala 8. decembra 2021 v spletnem okolju, se je zbralo prek 140 udeležencev.
   
  V prvem delu smo prisluhnili plenarnim prispevkih povabljenih strokovnjakov in sodelavcev ACS. Ti so predstavili širši pogled na pomen izobraževanja in svetovanja za odrasle, s poudarkom na razvoju kompetenc zaposlenih, in rezultate projekta.
   

  ​IZOBRAŽEVANJE OB DELU, ŠTEVILNA VPRAŠANJA IN DVOMI

  Ste zaposleni in ste se morda znašli na točki v svojem življenju, ko ne veste kam in kako naprej? 
  Ste opravljali študentsko delo ali poklic, ki vam ni prinesel pravega zadovoljstva in sreče?
  Ste imeli slab dan in padli na izpitu, kar vam je vzelo vso voljo in motivacijo za nadaljnje izobraževanje?
  So morda na vašo odločitev o nadaljnjem izobraževanju in usposabljanju vplivali družina, znanci in prijatelji ali pa je vašo poklicno pot krojila nepričakovana življenjska situacija, zaradi katere ste morali prekiniti svoj študij?

  ZAKLJUČNA KONFERENCA POTI DO ZNANJA IN NOVIH PRILOŽNOSTI

  Napovedujemo zaključno konferenco projekta Strokovna podpora informativno svetovalni dejavnosti in vrednotenju neformalno pridobljenega znanja 2016-2022, ki ga vodi ACS, financirata pa EU iz ESS ter MIZŠ.
   
  Zaključna konferenca z naslovom Poti do znanja in novih priložnosti za vse zaposlene bo v sredo, 8. decembra, od 9. do 13. ure, v spletnem okolju Zoom.
   
  Kaj so pripravili?
   

  LETNI POSVET O IZOBRAŽEVANJU ODRRASLIH 2021

  Letni posvet o izobraževanju odraslih  (LPoIO) je nacionalni dogodek, ki zaokroža dejavnosti in rezultate v politiki, razvojno-raziskovalnem delu in praksi IO. Obenem opozarja na skupne izzive našega dela. V letošnjem in prihodnjem letu se jih kaže še več. Smo namreč v prelomnem obdobju, ko so se zaključili strateški dokumenti na nacionalni in evropski ravni, v veljavnost pa stopajo novi.
   

  DNEVI SVETOVANJA ZA ZNANJE 2021

  Dnevi svetovanja za znanje 2021 so tudi letos organizirani  v času, ko se odrasli odločajo za vpis v izobraževanje. Potekali bodo po vsej Sloveniji med 22. in 24. septembrom.
   
  Njihov poglavitni namen je promocija formalnih in neformalnih izobraževalnih programov ter predstavitev svetovalne podpore odraslim.
   

  ​PARADA UČENJA – DAN UČEČIH SE SKUPNOSTI

  Parada učenja – Dana učečih se skupnosti je obogatitev projekta Tednov vseživljenjskega učenja in omogoča predstavitev priložnosti za vseživljenjsko učenje.
  Celodnevni dogodek bo v različnih krajih po Sloveniji letos organiziran v sredo, 15. septembra 2021.

  Strani